Diaper League 2.0

Morfeusz

Odp: Diaper League 2.0

Post autor: Morfeusz »

Nie zatypowałem, bywa :P Teraz moja kolej i nie mogłem wybrać innego spotkania.

10.10.2017 20:45 Estadio da Luz, Lizbona
[size=20pt]Portugalia - Szwajcaria[/size]
śmiem twierdzić, że to "największy" mecz całych tych europejskich eliminacji. Zwycięstwo/remis daje Szwajcarii bezpośrednią kwalifikację, zaś wygrana Portugalii im. Obstawiam drugi scenariusz z trzech względów:
1) Grają u siebie.
2) Mają Ronaldo, a we wrześniu 2016 przeciwko Helwetom nie zagrał.
3) Ta drużyna jest stworzona do meczów o awans/wyjście z grupy.
Szwajcaria to fajny zespół, ale nie do żadnych wyższych celów.

Mój typ: 3:0
Pytanie bonusowe: Ile celnych strzałów oddadzą łącznie obydwie ekipy, co najmniej 10? Moim zdaniem tak.
Manowar

Post autor: Manowar »

Typuję minimalne zwycięstwo Portugalii - 2:1. Chciałbym aby był remis i czerwono - zieloni musieli grać baraże ale to się raczej nie stanie.  Pytanie bonusowe - sądzę że tak. Bramkarze w tym meczu będą interweniowali co najmniej 10 razy.
pawelek

Post autor: pawelek »

Wszystko wskazuje na Portugalię. Ronaldo zapewne będzie chciał wygrać klasyfikację strzelców. Ale czy można przez to liczyć, że nie zagra dla swojej drużyny? Pewnie nie. Aż takim egoistą nie jest.

Ale co to by była za zabawa gdybym wytypował wygraną Portugalii? żadna ☺
Pamiętajmy,  że ten mecz a właściwie postawa Szwajcarii w eliminacjach to największy paradoks jaki można sobie wyobrazić.
Wygrali wszystkie dziewięć spotkań, mają komplet punktów a nie są pewni bezpośredniego awansu! Wariactwo.
Dlatego należy im się awans z pierwszego miejsca. I awansują! Po remisie w Lizbonie.
Może Ronaldo i spółka trafią dwa razy do bramki Sommera ale... Szwajcarzy też potrafią. I trafią.

Mój typ 2:2.
Z bonusu tym razem nie skorzystam.
pawelek

A warto jeszcze zerknąć na jeden mecz. O 1:30 w nocy naszego czasu w Ekwadorze miejscowi zagrają z walczącą o awans Argentyną!
Jeśli Messi z przyjaciółmi nie wygrają to przy innych niekorzystnych dla nich wynikach - mogą nie zagrać w Rosji, a to by była chyba największa sensacja eliminacji.
Moim zdaniem Argentyna jednak wygra. No chyba, że dojdzie do jakiegoś cudu ☺
pawelek

Oglądam live. Portugalia zaczęła ostro, ale Szwajcaria pięknie rozgrywa akcje, piłeczka chodzi od nogi do nogi. 
Coś czuję,  że będzie dobry mecz! 15 minuta i 0-0.
Manowar

Jak na razie to był 1 (jeden) celny strzał na bramkę... 22' i 0:0.
pawelek

Też oglądasz? 🙄
Manowar

Nie. Ale czytam oficjalne statystyki wg których będziemy oceniać bonus :)
pawelek

Aha, rozumiem. No ja oglądam, martwi mnie sędzia,  stronniczo sędziuje pod Portugalię. Przed chwilą powinien dać czerwoną za atak nakładką. A nawet żółtej nie pokazał. Oby Helweci im nosa utarli!
pawelek

Najlepsza okazja dla Portugalii, ale strzał Silvy obronił Sommer. Cisną coraz bardziej ⚽
ODPOWIEDZ